D.I.Y till vardagsrummet …

För ett tag sedan såg jag ett DIY-tips hos Anna-Malin på Helt enkelt som föll mig i smaken. Snyggt och enkelt och jag fick genast en idé om att förvandla vår stora tygtavla som jag tröttnat på. Vår tygtavla är helt enkelt ett stycke tyg uppspänt på en stor träram och min plan var att måla den svart precis som Anna-Malins. Snyggt och enkelt tänkte jag men när jag satte igång med pensel och väggfärg visade det sig att det inte är alldeles lätt att måla på tyg. Den torra tygtavlan var slät och fin, tygtavlan målad blev däremot alldeles bubblig! Ett tag var jag övertygad om att jag hade förstört den men ibland behöver man bara ha lite tålamod. När tavlan hade torkat drog bubblorna ihop sig och ytan blev nästan helt slät igen och jag har bestämt mig för att den faktiskt duger och den är i alla fall mycket roligare så här än den var som sitt förra jag.

 

646A0538-550px 646A0558-550px 646A0536-550px

 

Och ja, det är helt vanlig väggfärg jag har använt och det går alldeles utmärkt att skriva på den med tavelkritor! De första kråkorna på tavlan blev inte de snyggaste men idag har jag köpt nya kritor så här ska det skrivas. Ett D.I.Y- tips alltså så här en måndagmorgon och i morgon då är det tisdag i udda vecka och dags för ett nytt tema i Fotoutmaning vänner emellan.

 

12 svar till “D.I.Y till vardagsrummet …“

 1. Maria det blev supersnyggt med ett härligt budskap på. Och du ibland är det bra att ha tålamod, så fixar det sig.

  Kul att det gick att göra om med väggfärg. Måste vara prisvärt.

  Ha en fin vecka. kram Lissen

 2. Så fint det blev!
  Tål att tänkas på då vi länge varit ute efter en svart typ griffeltavla. Detta går ju lika bra kanske. Som sagt..tål att tänkas på.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

 3. Åhh!!! Sååå fint!!! En måste grej för mig! 🙂 sorry, men jag kommer nog kopiera det här… sååå snyggt!!!

  kram kram Malin

 4. Oj vad snyggt! Ja man ska ju testa om man kan. Läckert att man kunde skriva med krita på också. Kraaam Pia

 5. Du är så fiffig och kreativ. Superfint blev det. Det är nästan så det kliar i fingrarna att prova en sådan ide. Ha en fin dag Kram Pernilla

 6. Hey, vad läckert! Sen vet jag inte om svart skulle passa hos mig, men rött kanske… Kul idé.
  Kram Helén

 7. Vilken fin tavla du har gjort! Skulle också vilja ha en sådan…
  Kram

 8. Gillar sånt! 🙂

  Har liknande lite här och var. . . budskap.

  Kram N

 9. Snyggt! Snyggt och enkelt DIY är alltid det bästa!
  Kram!

 10. Supersnyggt!!
  Har funderat på att göra en sån (trots att jag har en vägg med skoltavelfärg), nu ska jag helt klart sluta fundera och bara göra!
  Tack för inspirationen=))

  Kram Hannis

 11. Vilket bra och snyggt tips 🙂

  kram kajsa

 12. Vilken läcker bild!
  Kul tema, det börjar redan ploppa upp idéer i skallen 🙂
  Kram Helén

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.