”Du vet inte vem du är förrän du prövat det du inte är.”

Brudbukett med rosa anemoner och blå tistlar

Det finns några böcker i min bokhylla som jag med jämna mellanrum återvänder till. Böcker som jag vill bläddra i och läsa delar ur, böcker med vackra bilder och med texter som får mig att tänka och inspireras. En sådan bok är Yoga med Malin av Malin Berghagen.

Det är något med kombinationen av vintermörker, julledighet och ett behov hos mig av att vända mig inåt för att lyssna, känna efter och landa för att sedan ta ny fart, som gör att just den boken passar så bra precis nu. Den här gången inspirerade boken mig till att ännu en gång ta nya tag med yogan och fem morgnar i rad har jag startat dagen med att rulla ut min matta och göra ett lätt yogapass. Det känns riktigt bra! När boken kom fram den här gången var det även ett citat som tog tag i mig och som jag har gått och smakat på i ett par dagar nu. ”Du vet inte vem du är förrän du prövat det du inte är.” Citatet är skrivet med ett vackert snirkligt typsnitt på en blå marmorlik bakgrund och bara det kan få mig att stanna upp och beundra det. Det är inte Malin Berghagens egna ord utan ett citat taget ur Samtal med gud av Neale Donald Walsch, men oavsett vem som sagt eller skrivit orden tycker jag att de är intressanta och jag känner att det ligger åtminstone en viss sanning i dem.

Bild pa en brudbukett med rosa anemoner och bla tistlar
Bilderna i inlägget är tagna av mig i ett samarbete med Bjärsjölagårds slott. Den vackra buketten med tillhörande corsage skapades av Blomsterkompaniet.

Ibland, kanske t.o.m för det mesta, tycker jag mig med säkerhet veta vem eller vad jag är utan att ha prövat. I andra fall håller jag med om att jag inte kan veta förrän jag har provat något. Jag visste t.ex. inte om jag kunde vara en fotograf och jag visste inte om jag kunde vara en egen företagare så jag valde att ta reda på det. Jag prövade och det visade sig att jag kunde! Jag fick bokningar och uppdrag där jag fick möta både familjer och brudpar, fantastiska uppdrag där jag fick vara med och skapa bilder som blivit till minnen för livet. Jag fick vara en del av samarbeten och har fått skapa bilder som varit till stor glädje för företagare inom bröllopsbranschen. Jag hade roligt, lärde mig massor och kände mig stolt, ja jag kände verkligen så tills det en dag inte var roligt längre.

För det var så det blev för mig. Kravet att prestera och stressen över att leverera tog över och blev till ett skav som växte sig större och som till sist inte gick att nonchalera längre. Så jag tog ett beslut, ett beslut om att kliva av och lämna min plats till andra. ”Du vet inte vem du är förrän du prövat det du inte är.” Jag hade prövat och landat i att jag inte är fotograf och inte en egen företagare. Jag har varit det men vill inte vara det inte längre. Det finns annat jag vill, annat jag behöver pröva och vem vet vad jag upptäcker att jag är eller inte är nästa gång.

3 svar till “”Du vet inte vem du är förrän du prövat det du inte är.”“

 1. Så vackra bilder. Citatet säger väldigt mycket. Förstår dig i ditt tänk och visst hittar du nya saker att utforska. Livet är kort . Man vill hinna mycket i livet. Ha en härlig första dag på 2019.
  Kram Pernilla

 2. Maria.O skriver:

  Tack Pernilla! Ja visst är det ett tänkvärt citat. Jag håller med dig, det är mycket vi vill hinna med i livet och då kan det vara klokt att prioritera och göra de val som känns mest rätt. Det är i alla fall något som känns viktigt för mig. Jag önskar dig en härlig start på 2019 och en riktigt fin dag.
  Kram Maria

 3. Visst är det som citatet säger och du gjorde helt rätt i att testa. Man måste testa, allra helst om man är tillräckligt nyfiken på det. Och jag beundrar dig för att du verkligen gjorde det. Sen att det inte var för dig det vet man ju inte förrän man testat. Så heja dig för det. Och HEJA DIG för att dy åter tagit tag i din yoga. Man får liv att pausa men har man väl börjat med den så återkommer man alltid till den förr eller senare. Ha en fin kväll
  Varma kramar
  Lene

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.