En tavla, två tavlor eller varför inte ännu en tavelvägg?

Det tar tid innan jag känner mig säker på hur jag vill ha det men när de väl är på plats, åh vad jag tycker om tavelväggar! Och ja, jag skriver jag, men egentligen är det vi, för tavelväggar här hemma är teamwork där jag planerar och min man verkställer på bästa sätt.

Redan när vi möblerade med bokhyllan i vardagsrummet hade vi tankar på att hänga upp tavlor på väggen ovanför. Vilka tavlor som skulle hänga där var däremot inte alls givet och väggen förblev tom. Hur som helst, efter några månader hängde vi till slut upp en tavla och konstaterade snabbt att den visserligen var fin men den såg alldeles ensam ut. Tavlan behövde sällskap, frågan var bara av vad. En tavla till? Två tavlor till eller kanske ett helt litet gäng med tavlor? Och vad skulle vi välja för ramar och vilka motiv skulle passa bäst?

Så började sökandet efter inspiration. Jag bläddrade i magasin och tittade på Pinterest och upptäckte att jag hela tiden kom tillbaka till inspirationsbilder med tavelväggar. Stora tavelväggar, tavelväggar med tavlor från golv till tak, tavelväggar med olika ramar och personliga motiv. Så inspirerande och så snyggt att alternativet att bara ha två tavlor på väggen inte längre var ett alternativ! Det skulle alltså bli ännu en tavelvägg, den andra i vårt nya hem, och då blev nästa uppgift att översätta det tjusiga jag sett i inredningsmagasinen till ett tavelväggsrecept som fungerar hemma hos oss.

Och efter noggrant mätande och skissande blev det ett resultat som vi är nöjda med! Olika färg och stil på ramarna, nej det blev det inte denna gången i alla fall. Inte heller blev det ramar från golv till tak men möjligheten att bygga ut tavelväggen och fylla på med fler ramar finns. Motiven får i alla fall sägas vara personliga. Inga kända konstverk, inga posters du sett tidigare. I fyra av de fem ramarna hänger nämligen foton tagna av mig och det kommer det att göra även i ram nummer fem. Jag har bara inte bestämt mig för vilken bild som ska vara där än för som sagt, ibland tar det lite tid innan jag vet hur jag vill ha det men åh vad jag tycker om tavelväggar!

2 svar till “En tavla, två tavlor eller varför inte ännu en tavelvägg?“

  1. Ni har så fint i er lägenhet. Det blev väldigt fint med tavlorna tillsammans. Hoppas ni får en härlig söndag. Än skiner solen.
    Kram Pernilla

  2. Ja än skiner solen! Jag har många tankar som trängs i mitt huvud idag och du finns med i några av dem. Jag hoppas att du får en fin söndag och att solen hjälper till med att fylla på energiförråden.
    Det gör mig glad att läsa att du tycker att vi har det fint här hemma 🙂 Tack!
    Kram Maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.