En vision board – Ord och bilder som sätter fokus på det viktiga i mitt liv

En bild pa en vision board

I ungefär samma veva som jag tagit ett beslut och bestämt mig för att avveckla min fotoverksamhet, kom en inbjudan till en kundkväll från banken. Innehållet för kvällen lät intressant, privatekonomi och inredning, men jag som har en diffus rädsla för banken och som inte är den bästa minglaren raderade inbjudan med tanken om att det inte var en kväll för mig. Av någon anledning, som jag fortfarande inte riktigt kan förklara, lämnade den där raderade inbjudan mig inte i fred. Jag var trots allt sugen på att gå dit. Och sagt och gjort, den bankrädda ovana minglaren anmälde sig och det blev en mycket trevlig kväll!

Under kvällen fick jag lära mig många viktiga saker om privatekonomi och försäkringar men framförallt fick jag en stor dos inspiration kring inredning! Inredning är något som alltid har intresserat mig, faktiskt ända sedan jag var liten och då något av det bästa jag visste var att möblera om i mitt dockhus, och att under den där kundkvällen på banken få höra Magdalena och Ulrika från Inredningskurser prata om inredning gjorde att jag där och då tog ett nytt beslut. Jag skulle gå en inredningskurs! 

Så gick månaderna. Det blev en varm och skön sommar, jag tackade nej till fotojobb med en skön magkänsla, började på ett nytt jobb och hade helt enkelt fullt upp. Men när höstrusket drog in och smekmånaden på det nya jobbet var över kom saknaden efter att få vara kreativ, få göra saker bara för att de är roliga och att få lära mig något nytt och då satte jag min plan i verket och anmälde mig till grundkursen i inredning. 

Som en del av min första inlämningsuppgift skulle jag skapa en vision board och koppla den till mina mål. Än en gång dök orden ”It´s all about listening to your self” upp och det var givet att bygga vidare runt dessa ledord och fylla på med annat som är viktigt för mig. Family & friends, balance, be creative, experience & explore, learn something new och photography for fun. Om jag har förstått det rätt bygger idén med vision board på Law of attraction, en spännande lag som jag vid tillfälle ska läsa på om, och på tanken om att mål som vi kan visualisera och sätta ord på blir lättare att nå.

Jag är ännu så länge bara i starten med att nå de mål jag har kopplat till min vision board men märker tydligt att orden och bilderna gör det lättare för mig att hålla fokus på det jag vill och på det som är viktigt för mig. Idag väljer jag att fokusera på familj, balans och att lära mig något nytt och det gör jag genom att dagen startade med yoga, alldeles strax fortsätter med färglära och avslutas med middag med familjen. Visst låter det som förutsättningar för en bra dag.

En bild pa en vision board
Min vision board med mina målord

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.