Fotoutmaning vänner emellan – Adventstid …

 

För ganska exakt ett år sedan var temat till fotoutmaningen vänner emellan ”Förberedelser …”. Jag var den gången alldeles för sent ute med att fota något till temat och räddades av att jag kunde använda bilder från familjens traditionella pepparkaksbak till mitt bidrag. Idag är temat i Fotoutmaning vänner emellan ”Adventstid …” och ja, man skulle kunna säga att jag gör en favorit i repris. Även denna gång har jag varit för sent ute med att fota något till temat och även denna gång tar jag hjälp av familjen och vårt pepparkaksbak. Vårt pepparkaksbakande är något alldeles speciellt. Det kvittar hur trötta och slitna vi känner oss, när vi väl ses och pepparkaksformar och kavlar plockas fram, då blir vi (åtminstone jag och min syster) alltid smått galna. Ugnen sätts på, degen kavlas ut och julmusik startas och sedan sjunger, dansar och bakar vi om vart annat så mjölet det yr. I år fick vi minsann dessutom till en riktig orkester där både vi och barnen glatt höll takten till musiken med kavlar och pepparkaksformar som instrument. Ja om ni bara kunde se oss! ”Adventstid ..” blev alltså pepparkaksbak här hos mig. Vad blir blev det hos dig? Länka gärna med den lilla blå grodan så att vi kan hitta till ditt bidrag eller använd #fotoutmaningvänneremellan2015 på Instagram eller Facebook om det passar dig bättre.

 

 

 

5 svar till “Fotoutmaning vänner emellan – Adventstid …“

 1. Visst ser man att ni har det trevligt. De här traditionerna man har är mysiga att ha kvar. Ha en fin andra advent. Kram Pernilla

 2. Det gör väl inget att man gör favorit i repris. Det har jag med gjort. Och med så fina bilder som du levererar gör det definitivt ingenting.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

 3. Pepparkaksbak är en fint julpyssel. Härliga foton du visar. Trivselfaktorn och myset förmedlas så fint i dina bilder. Här samlas vi runt lucia – flera familjer – och julpysslar med pepparkakor och knäck. En tradition som uppskattas även av tonåringarna. 🙂 Önskar dig en riktigt fin andra advent. Kram

 4. Härliga bilder som förmedlar myset i adventstider. Kram Åse

 5. Åhhh så mysigt det blev, och gott luktar det säkert också. Härligt att din mamma kom och att Ida ser ut att vara frisk.
  Kram ❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.