Fotoutmaning vänner emellan – Höst för mig …

”Höst för mig …” är temat i dagens Fotoutmaning vänner emellan och vad är då höst för mig? Jo höst för mig är tända ljus, färgsprakande löv, fika, mys och förstås fotografering. Höst för mig innebär en sorts inre lugn även om livet snurrar i ett emellanåt galet högt tempo.  Hösten är också ofta en årstid då jag får idéer och startar kreativa små projekt av olika slag. Förra hösten hade jag ett fotoprojekt som jag kallade We are family och fotade då alla mina kära, föräldrar, syskon, svärföräldrar, ja helt enkelt alla de som hör till vår familj. Av bilderna skapade jag en fotobok som jag vågar säga är det finaste familjealbumet vi någonsin haft. Det är guld värt att ha oss alla samlade på bild och det är en bok som det ofta bläddras i. Den här hösten har jag bestämt mig för att ge mig ett nytt fotoprojekt och inspirationen till det har jag hittat i Linda Lomelinos bok Sweet food and photography. Boken, liksom Lindas blogg Call me cupcake, är fylld med otroligt fina bilder på bakverk och det är något i den stilen jag har tänkt mig. Jag ska alltså baka godsaker (kanske inte så avancerade som Linda Lomelinos men ändå) och sedan fotografera dem så fint jag kan. Kanske leder även detta fotoprojekt till fotobok där de bästa recepten samlas och det hade ju varit så mycket trevligare än den härva av lösa recept som finns i mitt skåp just nu.

 

646A9081-700px-1 646A9062-700px-1

Höst för mig alltså. Vad är höst för dig? Länka gärna med den blå grodan om du har ett bidrag till Fotoutmaning vänner emellan. Livet snurrar fort och jag har fortfarande svårt att hinna med bloggandet som jag brukar men fotoutmaningssöndagar då prioriteras minsann besök hos er och jag önskar er alla en fin söndag.

19 svar till “Fotoutmaning vänner emellan – Höst för mig …“

 1. Visst är ditt familjealbumet en liten guldgruva. Jag är så tacksam för det. Vilken kul ide med fina foto på recept. Så vackra höstbilder du tagit. Ha en härlig dag Kram Pernilla

 2. Å, så vackert… höstlöv är underbart!
  Vilken bra idé med en fotobok om alla familjemedlemmar, kan förstå att det är uppskattat.
  Fin söndag till dej!

 3. Kul med en ny egen fotoutmaning!
  Jag gillar idén med egna fotoböcker, på familjen eller recept. Blir personligt.

  Kram Hannis

 4. Spännande projekt! Fotoböcker är toppen. Brukar göra sådana efter våra semesterresor. Roligare än att kolla på alla foton på en skärm och så kan man dessutom skriva till dem.
  Jag hoppas du får en fin dag.
  Kram Helén

 5. Ditt foto idag är bara ”WOW”, vill skriva ut det och sätta upp det på köksväggen och titta på det varje morgon jag kommer ner i köket!
  Underbart!
  Kram M.E

 6. Underbara bilder med Lindainspiration!
  Har också planer på att göra en fotobok med vår familjs favoritrecept att ge till barnen när de flyttar hemifrån.
  Lycka till med ditt fotoprojekt!
  Kram Malin

 7. Waooo så vackert …
  Älskar allt med Hösten 🙂

  /Kram

 8. Vackra bilder!
  Ojojoj jag skulle kunna tänka mig att införskaffa den boken om du gör en fotobok med recept. Det är alltid välkommet med spännande nya recept.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

 9. Härliga bilder och det där med fotoböcker är ingen dum idé, men än så länge inte förverkligade här:)
  Perfekt höstprojekt!

  Ha en fin söndag!
  Kram
  Suz

 10. Så fina bilder och verkligen höst med både löv och goda bullar. Ja nu är jag tillbaka även om tekniken spelar mig ett spratt och jag ska försöka att vara med på dina trevliga fotoutmaningar även framöver. Kram Karin

 11. Gillar också att ha egna fotoprojekt som inspiration. Härliga bilder du visar, med fina färgtoner.

  Ha en fin vecka ………………

 12. Halloj!
  Vilka vackra bilder du visar och det där med kreativa projekt
  känns igen hihi. Så mysigt med egen gjorda böcker, något att
  fundera över!!!
  Ha d gott kram Arja

 13. Fina bilder! Din fotobok kommer att blir jättefin och inspirerande! Önskar dig en fin dsg! Kram Lena

 14. Gillar de här utmaningarna mycket men är för lat att ta fram kameran. Kör vidare med mobilen för då blir det fler spontana bilder. Kivik s äppelmarknad var ok men alldeles för mycket folk för min smak. Tavlan var fin men jag har sett ännu finare på bild från tidigare år.

 15. Härliga bilder. Blev lite kär i din bull-bild – underbar… Ett glas mjölk och min kväll är räddad!!

  Finfina bilder de andra också 🙂

  Glad att jag kom ihåg att utmaningen var idag, känns som att det är ändrad vecka?

  Ha en fin söndag och tack för att ni utmanar!!

  Kram – Tatjanis

 16. Va roligt med ditt kommande fotoprojekt. Själv samlar jag recept så jag kan ge mig i kast med mitt projekt, men det går lite trögt just nu…men man ska ju inte stressa, det springer inte ifrån en.

  Hösten är skön i dina bilder, inte alls som höstrusket som dundrar utanför idag

  Ha en myspys måndag

  kram Kajsa

 17. Kan inte se mig mätt på dina underbara bilder!!! Vilket ögongodis!
  Ha en härlig vecka. /Lotta

 18. Underbara bilder! Så vackert med den mörka bakgrunden mot de färgstarka löven och de frestande bullarna. Bra idé med bakboken! Kram Anna-Karin

 19. Hej!
  Hur det än är med att hösten är vacker och mysig, så är ger den ändå lite vemod.
  Underbara foton!
  hälsn
  AnnA

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.