Fotoutmaning vänner emellan – Vardag

Det finns säkert mycket att säga om min och Kristinas fotoutmaning men en sak som är säker är att den får mig att ta bilder som jag aldrig skulle ha tagit om det inte var för Fotoutmaning vänner emellan. Utan fotoutmaningen hade jag inte sprungit och hämtat kameran precis innan jag skulle sätta mig och äta frukost och tagit en brusig morgonbild, inte heller hade jag brytt mig om att ta en bild på vår gamla brödrost som plockas fram så gott som varje morgon och inte hade jag fotograferat plättarna på plättjärnet en regnig kväll. Det är just sådana bilder som kan bli till tack vare fotoutmaningen och det är jag glad för. De där bilderna på frukost, obäddade sängar och trötta fötter som inte orkar stiga upp är en del av vår vardag, en vardag som jag trivs med och som jag är tacksam över. De får mig att se det vackra i en helt vanlig vardag, en vardag utan den minsta tillrättalagda guldkant och även om jag gillar vardagslyx i form av god fika, vackra tekoppar och sånt så är den där helt vanliga vardagen på något sätt också en lyx.

 

646A2749-collage-11 646A2830-collage 646A2799-collage-33 646A2778-collage-22 646A2817-collage-44

 

En del av den här familjens vardag blir alltså mitt bidrag till temat ”Vardag …”. Hur ser din vardag ut? Har du fångat den på bild och vill vara med i fotoutmaningen? Länka då med den blå grodan så att vi kan hitta till dig.

16 svar till “Fotoutmaning vänner emellan – Vardag“

 1. Ja, nog har bloggandet fått mig att fotografera sådant i vardagen som jag aldrig fotograferat förr! Och faktiskt har det nog blivit lite mindre foton från helg och fest, det har på något vis inte blivit lika intressant.
  Nu blir det flera foton på en trasig julgranskula och färre på den klädda granen, om jag nu ska ta ge ett exempel.
  Fint fotocollage från din vardag!
  Härligt med er fotoutmaning som får oss att tänka till lite extra!
  Tack för det!
  Kram M.E

 2. Så fina bilder på er vardag. Önskar er en härlig söndag Kram Pernilla

 3. Härliga bilder!
  Vardag är en av de saker jag älskar.
  För det är en sån stor del av livet.

  Kram Hannis

 4. Fina bilder och lilla vovven är ju supersöt, själv ska jag ut och fånga dagen nu. Ha en fin söndag, Karin

 5. Visst är den helt vanliga vardagen en del av lyxen, dagar som bara är som de är blir som de blir, de mår man bra av. så dina härliga bilder på ditt inlägg de sätter guldkant på söndagen. Kram Åse

 6. Underara vardagsfoto & så söt liten ”voffs” <3

  /Nospuss & Kram …

 7. Det är tur du tar fram kameran så vi kan njuta av dina underbara bilder.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

 8. Det ska vara du till att få tråkiga vardagsbilder så vackra och stilfulla!
  Och apropå att ta bilder man inte skulle ha tagit utan fotoutmaningen, så mycket kul man lär sig att fundera kring en bild. Vilken vinkel, färg, ska jag zooma in, osv. Otaliga är bilderna där jag säger till familjen, bara en bild till, är snart klar, för så kul är det!
  Ha en skön vardagssöndag!
  Kram Lisa

 9. Att man kan ha vanliga vardag, ska man som du säger uppskatta. Det är det som är livet.

  Ibland saknar jag tiden när mina barn bodde hemma, livet och rörelsen.

  Fast jag har det bra skönt nu också 🙂

  Ha en fin söndag. // Kram Lissen

 10. Härliga bilder!!!
  Och plättvardag är bland det bästa 🙂
  Stor kram
  Malin

 11. Hej Maria!

  Åhhh, vilken fin sida du har! Du har så många helt fantastiskt fina bilder!!! Stort lycka till med din framtid som fotograf!

  Har inte haft så mycket tid att blogga, men nu ska jag läsa ifatt på din blogg och se till att jag kommer hit snart igen.

  Ha det bra!

  Kram Pernilla

 12. Vilket roligt tema!
  Jag har kommit på mig själv att jag bara tar bilder på hundar och inredning, inga vardagsbilder och inte på familjen. Ska bli bättre på det 😉
  Synd att jag missade detta men ska kolla till nästa helg.
  Supermysiga bilder, kram Suss

 13. Underbara bilder. Du är så duktig på att se det vackra i det enkla.
  Min grymma fotografvän.
  Kram Kristina

 14. Håller bara med, den vanliga vardagen är rätt så lyxig ändå och så himla skön och bekväm. Kraaaaam Pia

 15. Fina bilder! Jag håller med dig,ibland är det svårt att exakt definiera ordet vardagslyx. Nästan alla vardagar har något vackert med sig. Trevlig kväll!
  Kram Lena

 16. Stämmer det där med att utmaningar utmanar oss till det positiva, därför är jag gärna med i din! 🙂

  Vovven – å söt! Sånt där hår som man kan burra runt i en vardagskväll, vet, för sånt håller jag på med då och då 😉 De är för goa och kryddar vardagen och livet kolossalt mycket!

  Många fina vardagsbilder du visar!
  Kram
  Pernilla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.