Har jag börjat blogga igen?

Bild pa halskrage och handledsvarmare fran Garneriet i Staffanstorp

Har jag börjat blogga igen? Ja kanske. Efter mer än ett års uppehåll i bloggandet så finns det faktiskt en liten lust och ett litet sug efter att skriva och publicera inlägg igen. Men varför slutade jag egentligen att blogga?

För mig väcktes nyfikenheten på bloggandet för flera år sedan tack vare min bästaste vän. Hon hade startat en blogg och jag lockades direkt av kombinationen av text och bild. Jag hade precis avslutat mina studier till specialpedagog och efter att ha använt i stort sett all min fritid till studierna under flera år hade jag ett enormt behov av att få vara kreativ igen och där, i mötet med bloggvärlden, vaknade min önskan om att fånga det vackra på bild. Jag hade inte fotograferat speciellt mycket tidigare men fick en kamera i examenspresent, startade min första blogg, och sedan var jag fast i fotograferandets värld. För det var bilderna som lockade mig mest. Att skapa snygga och tilltalande bilder, bilder med en känsla, och kameran var med mig överallt. Jag tänkte bilder, jag planerade bilder och jag drömde bilder och att fotografera blev ett sätt för mig att få vara kreativ, att få utvecklas och få lära mig nya saker. Bloggen blev min lekplats, mitt kreativa rum, och blev dessutom en möjlighet att komma i kontakt med fantastiskt duktiga och kreativa människor. Flera av dem är framgångsrika företagare i egna verksamheter nu, och ett par av dem har blivit mina vänner i det verkliga livet också.

Så där och då, i början av mitt bloggande, var det bilderna och fotograferandet som var min drivkraft och den drivkraften tog mig långt. Den tog mig genom flera fotoutbildningar och ledde fram till mitt egna lilla företag ,Maria O Photo. Men med ett alltmer målinriktat fotograferande och med ett företag att marknadsföra så blev bloggandet sakta men säkert mindre roligt.

Jag valde att använda min blogg som en del av min marknadsföring och i och med det kände jag mig inte längre fri att blogga om vad som helst. När målet var att marknadsföra mitt företag och mig själv som fotograf tyckte jag inte att inlägg från mitt hem och min vardag kunde blandas hur som helst med inlägg från bröllopsfotograferingar och andra fotouppdrag. Jag ställde högre krav på mig själv och på de bilder som jag publicerade och i takt med att det blev mindre roligt för mig att blogga så blev det säkert också mindre roligt för andra att läsa min blogg.

När jag nu har hittat en ny lust att blogga så är det med andra tankar än de jag hade för ett och ett halvt år sedan. Om det blir en fortsättning på bloggandet blir det bloggande utan krav på prestation, utan mål om att få många läsare, utan mål om att marknadsföra något. Det gör faktiskt inte ens något om bloggen är helt utan läsare för om det blir en fortsättning blir det bloggande bara precis för att jag vill och om vad jag vill. Det blir bloggande om mitt hem, sådant som jag tycker om och som betyder något för mig, och det blir bloggande för att skrivandet ger mig något och för att jag känner en glädje i att kombinera text och bild. Skulle det sedan bli så att det är någon som hittar hit och läser det jag skriver och den någon är du, då blir jag förstås glad och hälsar dig varmt välkommen hit.

2 svar till “Har jag börjat blogga igen?“

  1. Åååååhhh wow vad roligt att du kanske ska börja blogga igen. Jag har saknat dina inlägg och välkomnar dem. Det är klart att jag hittar hit.
    Kände du att du behövde en paus så var det en paus du skulle ta. Då blir det nog så mycket bättre när du startar igen. Heja dig!!
    Ha en fin dag

    Kramar
    Lene

  2. Fina du! Vi får se hur länge det varar men just nu känner jag i alla fall både en lust och en glädje över bloggandet igen 🙂 Stor kram till dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.