Jag ska prioritera familj och vänner!

Bild pa lunch med vanner

För ett litet tag sedan blev jag alldeles överrumplad av en känsla, en känsla av ensamhet. Vi hade haft en ganska intensiv period av kalas och familjemiddagar och det var efter ännu en familjesammankomst som den där känslan av ensamhet kom. Det var när först vår son sa hejdå och försvann till sitt och vår dotter kort därefter gjorde det samma som jag där och då drabbades av en stark känsla av ensamhet. Ensam? Var kom den känslan ens ifrån? Jag var ju inte ensam, jag var tillsammans med min man och vi i familjen hade ju varit tillsammans hur mycket som helst. Och jag som vanligtvis trivs med tid för mig själv och med att göra det jag kallar ”göra ingenting” och allt det där, varför kändes det inte bara lugnt och skönt när dörren stängdes och lugnet la sig i vårt hem den här gången?

Jag var tvungen att fundera lite, känna efter och försöka förstå, och landade i att det handlade om en känsla av att vi på ett sätt bara är vi två nu, jag och min man. Jag kände mig plötsligt förtvivlat medelålders, ledsen samtidigt som jag inte annat än kunde skratta åt min egen reaktion. Ensam? Nej jag är inte ensam, inte alls faktiskt. Jag är gift med en fin man, jag har en syster, jag har mina föräldrar, jag har släkt och vänner och jag är mamma till två fantastiska barn som nu är unga självständiga vuxna och det är något som är bra, något som är precis som det ska vara.

Den förändringen, att barnen blev stora och jag äldre, skedde förstås inte just den där dagen men den dagen blev det så tydligt för mig. Något tar slut, något annat börjar, livet förändras. Det blev också tydligt för mig att jag tycker att det är viktigt att skapa tid och plats både för familj och vänner i mitt liv, i vårt liv. Jag vill bjuda hem familj och vänner oftare, inte för att det är kalas eller för att något ska firas, inte för att bjuda på en tjusig middag, utan bara för att ses, för att prata och för att lyssna på varandra, för att inspireras av varandra. Helt enkelt dela tankar och upplevelser som hör livet till.

Därför har jag bestämt mig för att familj och vänner ska prioriteras under 2019. Jag ska bjuda hem oftare! Inte bara när det är kalas, inte alltid till en välgenomtänkt meny, kanske inte alltid ens till ett nystädat hem, för det viktiga är att vi ses, och att vi bryr oss om varandra. Och när jag har bestämt mig för något är det lika bra att börja så idag bjöd jag hem bästaste Lene på lunch. På bordet stod morotssoppa och havrebaguette i all enkelhet och till det fick vi det viktigaste, en jättemysig pratstund. Familj och vänner, japp, det är en bra sak att prioritera!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.