Lek, glädje och kärlek och en vän från förr …

 

 

Jag tror att ni, precis som jag, vet hur det kan vara med vänner från förr. Hur livet kan ta olika vägar och vändningar, hur man kan komma ifrån varandra och tappa kontakten under en lång tid men också hur vägarna kan korsas igen och man får träffas och upptäcka att den goa värmen finns kvar. Lite så har det varit för mig och en av mina finaste vänner från förr, Annika. Under flera år hade vi ingen kontakt alls men så fick jag på omvägar höra att livet bjudit min vän och hennes familj på minst sagt tuffa utmaningar, så tuffa att man inte säkert kunde veta hur det skulle sluta. I det läget valde jag att ta upp en lite trevande kontakt igen, kände mig fånig som inte hört av mig tidigare men tänkte att det fick det vara värt och det var det! Jag fick kontakt med Annika igen och följde hennes och hennes familjs kamp under flera år och just det, vetskapen om hur de har kämpat, vetskapen om deras mod och vetskapen om att de kommit hela och starka ut på andra sidan gjorde det förstås extra speciellt för mig när Annika hörde av sig och ville boka en familjefotografering som starten på deras nya liv tillsammans. Annika med familj satte sig i sin bil och körde ner till Skåne. Jag höll alla tummar och tår för fint väder och vädergudarna kunde inte ha varit på bättre humör. Sol, nära nog vindstilla och en Bokskog som precis har börjat skifta från grönt till höstiga toner. Det blev bus och lek, skratt och knasiga miner, lövkrig och kramar och en riktigt härlig stund tillsammans med familjen. När jag körde hem igen kände jag mig fylld av värme, glädje, respekt, tacksamhet och ödmjukhet samtidigt som jag kände mig fylld av energi, för den här familjen har en energi som smittar.

Annika och hennes familj har stannat kvar i mina tankar och väckt funderingar om liv och mening men också tankar på det helt fantastiska och beundransvärda i att hitta en styrka i alla de hårda erfarenheterna. Annika och hennes familjs erfarenheter blir nu till något positivt och till hjälp för andra. Genom sitt företag Kjeller inspiration sprider Annika kunskap och erbjuder föreläsningar och workshops om att leva i kris. Hon stöttar bröstcancerpatienter och deras anhöriga samt sprider kunskap om hur man stöttar barn med diabetes typ 1 både ur ett föräldraperspektiv och ett skolperspektiv. Dessutom finns Annika med i Randiga husets verksamhet som ett stöd för barn och ungdomar i sorg. Tveka inte en sekund att kontakta henne om du eller din familj eller någon i din närhet skulle behöva hennes kunskap och stöd.

 

2 svar till “Lek, glädje och kärlek och en vän från förr …“

  1. Waoooo,vilka ljuvliga foton & bus i höstlöven ♡ …
    /Kram

  2. Sitter med en liten tår i ögat när jag läser ditt fina inlägg. Härligt att se glädjen och styrkan i deras ögon. Vilken fin sak att driva och hjälpa andra i kris. Tur vädret var fint idag är det inte lika vackert. Ha en fin lördag Kram Pernilla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.