Med havets brus i öronen och vindrufsigt hår

Så dammade vi av våra vandringskängor och packade ryggsäcken med goda mackor och vårt lilla stormkök och gav oss ut på en tur. Den här gången styrde vi kosan mot Skanör för en dagsvandring på en del av Skåneleden, närmare bestämt den del av leden som går mellan Skanör och Falsterbo. För oss som älskar att vandra vid havet är detta en underbar runda! Vi valde att starta vår tur med att gå runt Knösen, Falsterbonäsets norra udde, för att sedan gå ner mot Skanörs strand. Efter en liten lunchpaus fortsatte vi sedan vandringen mot Falsterbo. Blå himmel, blått hav, vind i håret och sol på näsan! Det kan nästan inte bli bättre än så.

Vid Falsterbo fyr bestämde vi oss för att vända och gå samma väg tillbaka men för att orka blev det förstås en fikapaus först. Ja man måste fika när man är ute och går, eller rättare sagt, jag måste fika. Min kära vandringspartner har inte alls samma behov av fikapauser som jag men är man ute på tur med mig blir det fika, så är det bara, och idag blev det smörstekta päron med hackad mandel på stormköket. Så enkelt och så gott!

Med lite ny energi fortsatte vi sedan vår vandring längs med strandkanten hela vägen tillbaka till Skanör. Det blev en riktigt härlig tur med havets brus i öronen, vindrufsigt hår och allt som allt gav den här rundan oss 17 km i benen. Helt enkelt en fin söndag som väckte längtan efter fler vandringsturer.

4 svar till “Med havets brus i öronen och vindrufsigt hår“

  1. Så härligt det låter. Låter som en god fika. Klart man måste fika. Ha en fin dag Kram Pernilla

  2. Ja fika måste man 🙂 Det är verkligen en härlig runda att gå!
    Kram Maria

  3. Vill passa på att önska dig en glad påsk
    Kram Kajsa

  4. Tack det samma Kajsa vill jag ju säga även om det naturligtvis är alldeles för sent att önska dig Glad Påsk tillbaka när vi nu närmar oss Valborg. Så jag önskar dig en fin Valborg istället och en fortsatt fin vår!
    Kram Maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.