Med te, inredningsmagasin och morgonrock blir en seg söndag till en helt ok dag ändå.

När jag var tonåring tyckte jag att söndagar var de absolut tråkigaste dagarna jag kunde tänka mig. Söndagarna var dagarna som var tuggummisega, evighetslånga och som dessutom alltid hade en doft av söndagsstek över sig, och nej, jag har aldrig gillat doften (eller stekljudet heller för den delen) av söndagsstek. Jag minns söndagarna som dagar då vi inte gjorde någonting alls utom möjligtvis åt söndagsmiddag hemma hos mormor och morfar. De var dagar som jag på något sätt bara väntade ut, och jag tyckte inte om känslan av att göra ingenting.

Någonstans i livet förändrades den där negativa känslan för söndagar. Inte för söndagssteken, den lär jag aldrig bli vän med, men själva dagen och det där med att inte göra något särskilt. Från att ha ogillat söndagarna tycker jag nu att lugna sköna söndagar är bland veckans bästa dagar.

Jag tycker oftast så, men just idag kan jag ändå känna lite av den där tuggummisega söndagskänslan från förr och rastlösheten den för med sig kryper i mig. Jag vill ta mig ur rastlösheten, göra någonting men orkar inte riktigt. En tråkig förkylning har sänkt min energinivå rejält. Så istället skrotar jag runt i min gosiga morgonrock, dricker te och bläddrar i ett inredningsmagasin och tänker att det är ok med en seg söndag då och då. Med te, inredningsmagasin och morgonrock blir en seg söndag till en helt ok dag ändå.

4 svar till “Med te, inredningsmagasin och morgonrock blir en seg söndag till en helt ok dag ändå.“

 1. Klart man måste få ha sådana dagar också. Här har det varit rätt så lugnt idag. Känner att jag har något i kroppen som håller på att bryta ut. Jag försöker häva det med strepsils och varmt te. Ha en skön dag Kram Pernilla

 2. Krya på dig. Jag gillar verkligen söndagar, men när man var liten så känner jag igen känslan du beskriver.
  Ha det gott
  Milla

 3. Usch, det verkar vara riktiga bacilltider nu och det är många som är förkylda. Hoppas att du lyckats med att mota bort krassligheten idag och att du har njutit av din söndag.
  Kram Maria

 4. Tack Milla! Det har varit en bra söndag trots att den varit lugnare än jag hade önskat men när förkylningen river i kroppen är lugn det enda rätta.
  Kram Maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.