Om mig, Maria O

”It´s all about listening to your self” Det var en dag i oktober 2017 som de orden tog tag i mig. It´s all about listening to your self. Att lyssna till sig själv och att göra det som är rätt för just den jag är. Så viktigt, så rätt och ibland så svårt. Den där dagen i oktober befann jag mig i Stockholm, på Way Up North, tillsammans med en fin vän. På scenen stod framgångsrika fotografer och vi fick ta del av deras inspirerande bilder, deras resor i fotograferandet och deras tankar kring fotograferande och företagande. Den röda tråden i alla presentationer var just det där om att lyssna till sig själv. Inte titta för mycket på vad andra gör. Inte mäta sin egen framgång med någon annans succé. Föredragen berörde och satte igång tankar.

Redan innan jag åkte till Stockholm hade jag börjat fundera på mitt eget fotograferande. Var det fortfarande min dröm jag följde? Var det fortfarande rätt för mig? Var det så här jag ville fortsätta eller var det dags att ge plats för andra saker i mitt liv? Någonstans inom mig visste jag att min dröm hade förändrats, jag hade bara inte riktigt vågat uttala det, ens för mig själv. Drömmen startade i en önskan om att fånga det vackra på bild och ledde vidare till den ena fotoutbildningen efter den andra. Slutligen var jag certifierad Belovedfotograf med mitt egna lilla företag! Tillsammans med kameran fick jag möta fantastiska människor, stora som små, och med mina ledord, lek, glädje och kärlek, fick jag skapa bilder som blivit minnen för livet för många familjer och brudpar. Det jag fick vara med om var alldeles fantastiskt! Och ändå, drömmen förändrades och tog slut och en ny dröm började ta form, en dröm om tid för annat. En dröm hade tagit slut och en annan hade vuxit sig starkare och jag tog beslutet om att avsluta resan med Maria O Photo. 

Att släppa taget om Maria O Photo har varit en process. Ett första steg var att inte längre boka in nya uppdrag. Ett andra steg var att släppa taget om min hemsida. Min hemsida, fylld med bilder av underbara ögonblick, har betytt mycket för mig och jag har länge velat fram och tillbaka. Ska den få vara kvar? Ska den läggas ner? Så innan jag egentligen fattat ett beslut kraschade sidan efter en uppdatering och gick inte längre att bygga upp till det den har varit. Istället för att gråta över det som gått förlorat valde jag att se det som ett tillfälle för ett avslut och en början. Den gamla hemsidan kommer inte tillbaka. Maria O Photo håller på att avvecklas. Men bloggen där många minnen finns kvar får leva vidare. Maria O Photo – creating memories byts ut till Maria O – It´s all about listening to your self.  Kanske tar jag upp bloggandet igen. Kanske fyller jag den med bilder från mitt hem, med bilder på nybörjaralster i keramik och från vandringar som jag lurar ut min man på. För det är sådant som finns i mina drömmar nu och lusten och önskan om att fånga det vackra på bild lever kvar.

Maria O