Sockriga vaniljkulor i liten påse …

Äntligen fredag! Dottern firar 15-årsdag med sina kompisar och jag som får vara hemma men ändå inte gömmer mig i sovrummet och har det faktiskt riktigt lugnt och skönt. Myser med en varm poncho om axlarna, en ljudbok i öronen och datorn i knät och tänker att jag så här en fredagskväll ska dela med mig av ett recept på de senaste bakade småkakorna och de här är småkakor i ordets rätta betydelse. De är verkligen små och dessutom naggande goda! Vaniljkulor kallas de enligt kollegan som jag fått receptet av och de passar inte bara helt perfekt till en kopp te, de passar dessutom helt perfekt till att stoppa ner i en hemmapysslad papperspåse och ge bort till någon man tycker om. Sockriga vaniljkulor i en liten påse …

 

646A1209-600px-1x1-m-text 646A1214-600px-1x1 646A1220-600px-1x1

Sockriga vaniljkulor ca 40 st

200 g smör

5 dl mjöl

2 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i två delar och forma till rullar.

Dela rullarna i bitar och forma till kulor. Låt kulorna vila i kylen i ca 30 min och sätt under tiden ugnen på 200 grader.

Grädda kulorna i 10 minuter. Rulla kulorna i strösocker medan de är varma.

Ät och njut!

8 svar till “Sockriga vaniljkulor i liten påse …“

  1. Så gottit & fiiint 🙂
    /Kram & Tack för Receptet!

  2. Låter gott… och såå fint med den lilla påsen!

  3. Ser så trevligt ut. Inspirerande bilder. Det är en fiffig gå bort present. Hoppas dotterns kalas gick bra. Vi ses i kväll! Kram Pernilla

  4. Bilderna är som alltid helt enastående, och kulorna låter suveränt goda.. måste absolut testas :).

    Ha en mysig lördag!
    Kram Ulrica

  5. Mm, de låter inte alls dumma! Och så fina bilder och tips du kommer med, tack:)

    Ha en fortsatt fin helg!
    Kram
    Suz

  6. Gud så gott och va fina! De receptet sparar jag inför framtiden. Kram

  7. Åh så snyggt!!!!! 🙂
    Och gott verkar det också 😉
    Kram Malin

  8. De där ser galet fina och goda ut. Din påse är ljuvlig och superfin! När hinner du kvinna??? 🙂

    kram kram Malin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.