Syskon, lek, bus och massor av glädje

Alltså jag säger bara syskonfotografering, lek, bus och glädje! För ett par veckor sedan, en dag när vintern visade sig från sin allra finaste sida, fick jag träffa den här härliga syskontrion för en fotografering i Klågerup. Hur roligt som helst!

Ni som själv har barn i er omgivning, egna eller andras, vet att det inte är givet att barnen samarbetar och gör precis det vi vuxna vill vid ett bestämt tillfälle och det händer att jag möter föräldrar som oroar sig lite över att barnen inte ska ”uppföra sig” under en fotografering. Vet ni, det har hittills aldrig varit ett problem! Jag utgår alltid ifrån att alla barn (och vuxna också för den delen) vill samarbeta och att de kommer att samarbeta om de bara kan och får förutsättningar för att göra det och för att kunna samarbeta med mig under en fotografering behöver de få veta vad som förväntas av dem. Jag har ju alltid en plan för en fotografering oavsett om det handlar om syskon, hela familjer eller par och en del av den planen behöver jag dela med mig av till barnen. Därför inleder jag alltid en fotografering med att fråga barnen om de vet vad vi ska göra, om de vet att vi inte bara ska fotografera utan också leka och ha roligt och redan där brukar det börja glittra i barnens ögon. Ibland vet barnen att det kan vankas bus och tokigheter men oftast har de en föreställning om att alla fotograferingar påminner om de gruppfotograferingarna de upplevt i förskola och skola. När jag då fortsätter med att förklara att fotograferingen inte kommer ha några likheter över huvud taget med en vanlig skolfotografering, ja då brukar de bli riktigt nyfikna och vill förstås vara med! En samarbetsalians mellan mig och barnen är upprättad och efter det är det bara för mig att bjuda in barnen till roliga lekar framför kameran och fånga alla de skratt, allt bus och alla naturliga uttryck som visar så mycket mer än hur barnen ser ut.

De här fina syskonen var inget undantag. De var helt med på alla mina lekförslag, alla mina kluriga frågor och det blev en rolig stund för oss alla! En stund med lek och bus men också en stund med närhet och kärlek syskon emellan. Och ja, det blev förstås en hel massa bilder också och några få av dem delar jag med er här och hoppas att deras leenden smittar av sig genom skärmen.

 

2 svar till “Syskon, lek, bus och massor av glädje“

  1. Vilka underbara bilder.
    Ha en fin dag

    Kramar
    Lene

  2. Barn är härliga. Det blir ofta bra om man får barnen med på lek och bus då blir allt lättare. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.