Tid och plats för vänner och familj

Inför 2019 bestämde jag mig för vissa saker. Jag vill inte kalla det för nyårslöfte och jag vill inte riktigt säga att jag satte upp mål. Jag tänker mer på det som jag bestämde mig för som intentioner, något att sträva emot, riktningar mot sådant som är viktigt för mig. Det viktiga, intentionerna, formulerades i ord och samlades på en visionboard och en sådan intention är tid och plats för familj och vänner. Jag kände att just tid med familj och vänner var något jag ville prioritera, något jag ville göra mer och bättre, och så här snart halvvägs in i mars kan jag säga att året har startat väldigt bra när det gäller just den intentionen!

Rent fysiskt är platsen oftast vårt kök, närmare bestämt runt vårt köksbord. Är vi många åker iläggsskivorna och extra stolar fram. Bordet förlängs och vi kan lätt sitta 10 personer här. Är vi inte fler än fyra är det runda bordet jättemysigt och precis lagom att sitta runt. Jag tycker om att duka fint men har ändå bestämt mig för att hålla det enkelt. Poängen med att träffas är just att träffas, inte att göra något stort och krångligt av det och inte att bjuda på tjusigaste middagen. En enkel duk, eller kanske bara tallriksunderlägg, några tända ljus och något snabblagat men gott att äta räcker långt. Jag har t.o.m bestämt mig för att undanplockat och vardagsstädat räcker.

När det gäller tiden har jag valt att använda alla veckans dagar, inte bara helgerna, och det är bland det bästa vi har gjort så här långt i år för så många trevliga middagar, luncher och fikastunder vi redan har haft här hemma! Det har bjudit på mellomiddagar och vardagsmiddagar. Vi har bjudit på brunch, sopplunch och kvällsfikor och ikväll, bjöd vi på en ”after work middag” för bästa vännen och hennes man. En pastarätt, lite chokladmousse, en massa mysigt prat om allt möjligt och vips känns en helt vanlig tisdag kväll lyxig!

För att få ihop en middag efter jobb fick det bli något snabblagat och gott att ställa på bordet. Idag bjöd vi på pasta med spenat och kallrökt lax och till kaffet blev det vit chokladmousse med hallon. Hur gott som helst och det här är två recept som jag verkligen kan tipsa om! Recepten hittar du här och här.

6 svar till “Tid och plats för vänner och familj“

 1. Mysigt!! Härligt att få lov att samlas runt bordet, låta samtalsämnena flöda liksom skrattet och värmen. Din strävan verkar ha slagit god rot och skörden njutbar

  Kram Kajsa

 2. Det är alltid lika mysigt att komma hem till ert fina, gemytliga hem. Vi får träffas snart igen min vän.
  Svar: Halsen dröjer nog någon dag eller så innan jag känner mig bättre. Fick en tid hos läkaren och det är halsfluss.

  Ha en fin dag
  Kramar
  Lene

 3. Låter härligt att göra det enkelt men ändå mysigt. Kul att du gjorde den vita chokladmoussen och tyckte den var god.
  Ha en fin kväll
  Kram Pernilla

 4. Ja enkelt kan vara riktigt bra och chokladmoussen var så god att jag också ville bjuda på den 🙂
  Kram Maria

 5. Klart att vi ska träffas snart igen 🙂 Krya på dig min vän!
  Kram Maria

 6. Ja jag jätteglad över att vi valt att prioritera tid med familj och vänner! Det är verkligen mysigt att, som du skriver, samlas runt bordet och låta samtal och skratt flöda 🙂
  Kram Maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.