Vad vill du göra mer av?

Brygga vid Ribban i Malmo

Sådär i slutet av ett år och i början av ett nytt tycker jag om att summera och ställa mig själv frågorna, Vad vill du göra mer av? Vad vill du göra mindre av? Jag tycker om de frågorna. De är viktiga att ställa. Vad vill du göra mer av och vad vill du göra mindre av? Ibland kommer svaren snabbt och lätt, andra gånger behöver svaren få lite tid på sig för att hitta sina formuleringar och för att våga sig fram. Det behöver inte alltid handla om stora saker i livet men det gäller att lyssna och känna efter.

Under 2019 är det åtminstone just nu inte så mycket som jag vill göra mindre av men det finns däremot en del saker som jag vill göra mer av. Jag vill skapa mer tid och plats i mitt liv för familj och vänner som jag skrev i ett inlägg för ett litet tag sedan. Jag vill gå mer på bio. Jag vill hitta en bra balans mellan träning, aktivitet och vila. Jag vill upptäcka och utforska mer, prova fler nya saker som t.ex. att vandra i fjällen.

Något annat jag vill göra mer av är att fotografera bara för att det är roligt. Helt utan krav. Helt utan mål. Bara precis för att det är roligt och lustfyllt. För att det är ett sätt för mig att vara kreativ. Det var ju så det var till en början. Jag tappade bara bort det.

Bild pa en brygga vid Ribban i Malmo
Bilder från en promenad vid Ribban.
Stranden vid Ribban i Malmo
Stranden vid Ribban i Malmo
En brygga vid Ribban i Malmo

Så om du inte redan har ställt dig samma frågor om vad du vill göra mer av och vad du vill göra mindre av, gör det, och lyssna på svaren.

6 svar till “Vad vill du göra mer av?“

 1. Visst ska man fotografera för att det är skoj inte bara måsten. Då tappar man kreativiteten. Det vill man ju inte. Vackra bilder du fångat på Ribban. Ha en fin kväll och en bra start på nästa vecka.
  Kram Pernilla

 2. Bara frågor, som man får ta och tänka till på. Förra året kände jag mig stressad, det skulle jag vilja känna mig mindre av…men då måste jag först fundera ut vad som gjorde mig stressad.
  Vackra bilder du fångat nere på Ribban.

  Kram Kajsa

 3. Underbara bilder. Som vanligt tar du så fina bilder.
  Sådana tankar dyker naturligtvis upp, men jag känner nog att de många gånger passerar. Tyvärr kanske jag får säga.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

 4. Tack fina du! Ja jag tror nog att det kan vara klokt även för dig att ibland stanna upp och ställa dig frågorna om vad du vill göra mer eller mindre av. Att vi sedan inte alltid kan påverka det vi vill eller inte vill i önskad utsträckning tänker jag är en annan fråga men ofta finns det någon liten förändring som är möjlig. Ha en riktigt fin lördag!
  Kram Maria

 5. Så är det förstås. När man hittar ett svar kommer det ofta en följdfråga som handlar om varför. Det låter klokt att fundera en vända på vad det var som orsakade stress och se om det är något som går att förändra. Ha en riktigt fin lördag Kajsa! Kram Maria

 6. Nej tappa kreativiteten vill man ju inte men den är inte självklar har jag märkt. För min del måste det finnas tid och utrymme för kreativitet. Finns inte den tiden krymper liksom kreativiteten ihop till nästan ingenting och precis som du skriver, det vill man ju inte 🙂 Ha en riktigt fin dag idag! Kram Maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.