Villkor och bra att veta

646A4663

 

Hur levereras bilderna? Hur får bilderna användas? Vad händer om det regnar den dagen jag har bokat en fotografering? Dessa och andra frågor får du svar på här. Har du andra frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig.

VILLKOR OCH BRA ATT VETA 2018

Er bokning

Inför en fotografering har vi vanligtvis mejlkontakt där vi kommer överens om gällande datum, tid, och plats, fotograferingens innehåll och annat viktigt. Ni betalar en boknings- och fotograferingskostnad inför er fotografering för att säkra ert datum och vi skriver ett avtal för fotograferingen oavsett om vi ses för en bröllops- eller familjefotograferingar. I bröllopspaketen ingår bilder medan ni efter en par- eller familjefotografering själv väljer ut era favoriter och endast köper de bilderna ni förälskar er mest i. Jag skickar alltid en bekräftelse på er bokning via mejl.

Om leverans av bilderna

Bilderna levereras normalt inom 2-4 veckor efter fotograferingen i jpeg-format på ett USB-minne. Antal bilder som levereras varierar beroende på fotografering.

Om bilderna

Ni som kunder får fritt framkalla bilderna för privatbruk samt använda bilderna på internet. Vid publicering på internet får gärna webbadressen www.mariao.se framgå. Bilderna får inte ändras, beskäras eller redigeras på något sätt utan fotografens godkännande. Ni godkänner att jag får använda bilderna i min normala marknadsföring så som t.ex. annonser, Facebook, Instagram, hemsida, och blogg om ni inte uppger annat önskemål i samband med er bokning.

Att efterbeställa bilder

Alla levererade bilder sparas hos Maria O Photo – creating memories i ett år och kan därmed efterbeställas.

Betalning

Betalning sker mot faktura som skickas till er i samband med bokning och/eller bildleverans. Betalningsvillkor 14 dagar.

Om väder och vind

Barn-, familj- och andra porträttfotograferingar görs oftast utomhus och vi är därmed beroende av vädret. Kraftigt regn är inte bra för kameran och inte heller det vi önskar när fotograferingen ska vara en härlig upplevelse. Jag förbehåller mig därför rätten att med kort varsel avboka fotograferingar vid dåligt fotoväder och kommer då överens med er om ett nytt datum för fotografering. Vid bröllopsfotograferingar ställer vi naturligtvis inte in på grund av dåligt väder. Då planerar vi istället i god tid tillsammans så att vi har ett bra alternativ om vädergudarna inte är på humör.

Om ombokning 

Ibland drabbas vi av baciller och andra tråkigheter och livet kan komma emellan. Om ni behöver boka om er fotografering p.g.a. sjukdom eller annan allvarlig händelse görs det i samråd med mig. Det samma gäller om det är jag som blir sjuk och behöver boka om er fotografering.